פלטה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

20/10/2015 | 17:01 | מאת: מעיין

שלום רב ביתי בת ה 18 סיימה יישור שיניים עם קיבוע למטה ולמעלה. האורטודנטית נתנה לה פלטה שקופה לשיניים העליונותואמרה שזה לכל החיים. השאלות שלי הן: 1. היא אמרה לשים את הפלטה כל לילה ובמשך היום לשים כשעתיים האם זה נכון? האם חובה גם את השעתיים במשך היום? 2. היא אמרה שיש כל יומיים לחטא את הפלטה בחומר מיוחד שקונים שמתמוסס בכוס מים. כל כמה זמן צריך לחטא את הפלטה? והאם רק עם החומר המיוחד הזה? תודה מראש על התשובה.

שלום מעיין כאשר מסיימים טיפול אורתודונטי עקר הנטיה לנסיגה ושינוי מתרחש בתקופה הראשונית שלאחר הטיפול. לכן הרופאה ביקשה להרכיב כחצי יממה. אם ביתך מרכיבה רק בלילה וכאשר שמה את הפלטה אין לחץ זה מהווה סימן שרק לילה מספיק. אם קיים לחץ כאשר מרכיבה רק בלילה סימן שיש להוסיף שעות. חיטוי הפלטה תלוי גם ברמת הניקוי היום יומי שעושים לפלטה עם מברשת השיניים. כמובן שככול שמשרים יותר פעמים הפלטה תשאר מבריקה. במידה ומצחצחים אותה בקפידה כל יום לפני ששמים אותה וגם אחרי שמורידים אותה אפשר להפחית את מספר הימים שמשרים אותה לחיתוי.בניקוי יום יומי טוב השריה של פעם בשבוע גם יכולה להספיק. אין חוקים קשיחים לכך. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים