פלטה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

17/10/2015 | 20:16 | מאת: שושי

שלום. לפני 8 שנים הורדתי את הגשר וקיבלתי פלטה שקופה לשים. אחרי כמה חודשים ששמתי אותה היא נשברה ופחדתי להגיד לרופא (הייתי נערה צעירה) ומאז לא הלכתי לביקורות אצל האורטודנט בפרט ולאופט שיניים בכלל. מאז השיניים מעט זזו לי אבל לא באופן קריטי. לפני חצי שנה הלכתי לרופא שיניים בגלל כאבים (מאז אותו מקרה לא ביקרתי במרפאה, אפילו לא שיננית) ואמרו שיש לי כמה טיפולי שורש לעשות. התחלתי טיפול שורש ראשון ואני באמצעו ואני שמה לב שהשיניים ממש התעקמו לי. משבוע לשבוע הן נראות יותר ויותר נורא והן ממשיכות לזוז. זה יכול להיות בגלל הטיפולי שורש שאני עוברת? האם זה הגיוני לבקש עכשיו פלטה וכך זה אולי ישמור על השיניים ללא התדרדרות נוספת? יש פיתרון אחר אם כך? תודה

שלום שושי. השיניים מתעקמות בגלל שינויים כללים שהפה עובר.שומר מצב כפי שהיה לך יכול לעצור את התהליך במידי, ולפחות למנוע שלא ימשיך להדרדר. תיקון וחזרה לשיניים ישרות יכול להיות מהיר וקצר. יש היום טכניקות חדישות לטיפול בלתי נראה ,אסתטי ומהיר. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים