שאלה בקשר לטיפול אורתודנטי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

12/10/2015 | 13:02 | מאת: מוטי

שלום. אני מטופל אצל מומחה לישור שיניים עם רישיון, לפני כמה חודשים התחלתי את הטיפול כאשר קודם כל הרופא התחיל עם לסט עליונה כ3 טיפולים בלי בכלל לגעת בלסת התחתונה. כאשר הוא רצה לשים לי סמכים בלסת התחתונה הוא שם לי טבעת בשן טוחנת צד ימין ולא הצליח לשים טבעת בשן טוחנת צד שמאל כי היה כתר עבה שלא התאים לגודל הטבעת, הוא ביקש שאחזור אחרי ניסור הכתר להמשך טיפול. חזרתי עליו אחרי חודשיים כאשר הדבקתי כתר זמני בצד השמאלי(אחרי שניסרו לי אותו לגודל כך שיתאים לטבעת) ובחודשיים האלו הטבעת שהוא הלביש בצד ימין נפלה. עכשיו השאלה?? עכשיו שחזרתי עליו לטיפול הוא בכלל לא שם לי טבעות אלא פשוט סמכים במקום טבעות עד שן טוחנת אחרונה,יש לי הרגשה שהוא פשוט מחפף ורוצה לקצר לו את העבודה. למה פתאום הוא החליט לשים לי סמכים כאשר מלכתחילה הוא ביקש שאני אנסר את הכתר כדי שיתאים לגודל של הטבעות. מה דעתכם? הוא מחפף?? תודה לכם.

שלום מוטי בשן טוחנת אפשר להדביק טבעת או צינורית.שניהם עושים את אותה הפעולה של אחיזה בשן. הטבעת נתפסת כמובן יותר חזק אבל לעיתים קשה להתאים אותה בגלל גודל השן צורתה או נוכחות של גשר. אני משער שהרופא המומחה יודע את מה שהוא עושה וכנראה הגיע למסקנה שעם צינורית ולא טבעת יהיה יותר קל להתחבר לשיניים. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים