קיבוע רופף בעקבות שבר בשן

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

04/10/2015 | 14:57 | מאת: יובל ריבלין

שלום , סיימתי לא מזמן טיפול אורטודנטי ושמו לי קיבוע (קו מתכת דק) שהדביקו לי בלסת העליונה. פתאום שמתי היום לב, שיצאה לי חתיכת שן בחלקה האחורי של השן הקדמית מתחת לקיבוע, מה שאומר שנוצר מרווח בין הקיבוע לשן, ובאיזור של השבר הוא רופף- לא צמוד לשן. האם זה דחוף לקבוע תור לאורטודנט או שאפשר להמתין זמן מסויים? (שלא יווצר נזק או תזוזה של השן).

שלום יובל לא ברור לי מהתאור אם נישבר חלק מחומר הקיבוע ונוצר הרווח או שנשברה חתיכה מהשן. כנראה התכוונתה שחלק קטן מהדבק השתחרר.אם אכן כך אז הבעייה אינה דחופה. אם חלק של החוט עדין מחובר טוב הרי השן לא תזוז. תגיע לרופא להוסיף את החומר החסר כך שהאוכל לא יתקע ולא יפריע לך בלשון. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים