גשר דיימון

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

07/09/2015 | 14:57 | מאת: נתנאל

שלום אני בן 25 ולפני כשבוע עברתי טיפול יישור שיניים ע"פ שיטת דיימון (גשר ללא גומיות) יש לי כמה שאלות: 1) שמו לי הגבהות כחולות כאלה בשני צידי הלסת העליונה האחוריים, דבר המקשה עליי לסגור את השיניים כמו שצריך כדי לטחון את האוכל. זה גורם לי לבלוע גושים גדולים של אוכל, ואנו יודעים שזה דבר לא בריא לקיבה ויכול לגרום למחלות בקיבה. מה עושים במצב הזה? הרופא שלי אמר לי שזה יישאר לי לכל הטיפול ושמתרגלים. איך אפשר להתרגל למשהו שהוא בלתי אפשרי? זה אכן נורמלי הדבר הזה? זה שאני אתרגל לא אומר שאני כן יצליח בעתיד ללעוס כראוי.. אני אתרגל לבלוע גושי אוכל שלא נלעסו בצורה נכונה ואני מאוד חושש מזה. כי אני יודע שזה לא בריא לגופניו. שאלה שנייה- לאחר התלבטויות עשיתי את הקוביות השקופות, שהן בעצם בכלל לבנות. האם האפקטיביות שלהן זהה לקוביות הכסופות הרגילות? שאלה שלישית-ששאלתי אותו האם זה מצהיב עם הזמן הוא אמר לי שזה לא מצהיב שזה קוביות חרסינה ולא האחרות שכן מצהיבות.. למה יש קוביות שקופות מחומר אחר?

שלום נתנאל ההגבהות שנעשו לך בשיניים האחוריות נועדו להפריד את השיניים כך שיוכלו לזוז יותר בקלות. אפשר לבקש לשים על מספר שיניים בכל צד כך שיהיו יותר מגעים , יותר קל לאכול ויותר נח בסגירה. יש צורך לאכול לאט יותר בהתחלה. האפקטביות של הקוביות השקופות טובה בה במידה כמו הכסופות. קוביות אלה של חברת דיימון לא מצהיבות מאחר ואין צורך בגומיות להחזקת החוט כמו גם קוביות חרסינה של חברות אחרות שאין בהן גומיות. יש קוביות חרסינה שאוחזות את החוט בעזרת גומיות ולגומיות יש נטייה להצהיב. בהצלחה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים