קיבוע

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

02/09/2015 | 19:58 | מאת: שלי

היי, יש לי קיבוע קבוע מודבק ובנוסף קיבועים נשלפים. אני משתדלת לנקות הכי טוב שאפשר אך בכל זאת הופיעו כתמים חומים בצד הפנימי. האם הקיבוע הנשלף עלול לגרום לבעיית עששת למרות שמירה על היגיינה? ואותה שאלה לגבי הקיבוע המודבק? תודה שלי

שלום שלי הפלטות הנשלפות לשמירת מצב אינן אמורות לגרום לעששת וזאת בהנחה שאת מרכיבה אותם כשהן נקיות ולאחר שצחצחת טוב שיניים לפני השינה. במידה והשיניים אינן נקיות הרי את מכסה עם הפלטה את הליכלוך והחיידקים שהם שעלולים לגרום לדלקת חניכיים ועששת. הקיבוע שלעצמו אינו גורם לעששת . במידה והדבק מתנתק מהקיבוע יכולים החיידקים שיכנסו בינו לבין השן לגרום לעששת. לכן חובה לבדוק ולטפל במידה והתנתק דבק הקיבוע. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים