עקירת שיניים לצורך יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

09/11/2023 | 18:24 | מאת: רינה

השבוע באורטודנטיה הרופאה יעצה לי לעקור את השן הטוחנת הרקובה בלסת התחתונה. מדובר בשן הטוחנת הראשונה. בנוסף היא אמרה לי שיש צורך לעקור גם שן תעלה אחת באותה הלסת רק בצד השני לצורך יישור שיניים. כאשר שמעתי זאת הופתעתי מכיון שלא מסתדר לי הגיונית שיהיה לי בצד אחד 2 טוחנות(כולל שן בינה) ו2 שיני תעלה ובצד השני יהיו לי 3 טוחנות (כולל שן בינה) ושן תעלה אחת באי סימטריה אני לא מבינה בנידון ולכן אשמח לדעת אם זה הגיוני.. תודה רבה!

שלום רינה. כן זה הגיוני. כנראה שאם השן הטוחנת לא היתה רקובה לא היו עוקרים אותה בצד הזה אלא שן אחרת. בצד הנגדי עוקרים לפי מה שהבנתי שן הנקראת מלתעה ,והיא פחות גדולה וחזקה משן טוחנת. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים