תיקון Midline Discrepancy

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

17/10/2023 | 23:21 | מאת: רן

שלום ד"ר צור בועז, לפני כ10 שנים היה לי גשר. בסיומו של הטיפול הלסתות שלי אמנם חופפות והכל, אבל יש לי סטייה של כ2 מ''מ גם בלסת התחתונה וגם בעליונה (Midline Discrepancy). הלכתי לייעוץ INVISALIGN ונאמר לי שניתן לטפל וליישר את הקו. יצטרכו לנסר קצת שיניים בשביל ליצור מרווחים ואז להזיז את השיניים בשביל לצמצם את ה2 מ''מ. העניין הוא שנאמר לי שיהיה ניתן להשיג רק כ 50-70% הצלחה, ואני לא מבין למה. ברור לי שכל מקרה לגופו ולכן הייתי רוצה להבין תיאורטית, ולא פרקטית (היות ואתה מן הסתם לא רואה את המצב שלי), למה אי אפשר פשוט לנסר עוד X מ''מ ולהשיג 100% הצלחה - כלומר תיקון של כל ה2 מ"מ midline discrepancy? התשובה שלך מאוד תעזור לי לגבש החלטה לגבי תחילת טיפול. כרגע אני מרגיש ש50-70% הצלחה זו התפשרות וכפי שציינתי אני לא מצליח להבין למה לא ניתן להשיג יותר. תודה רבה, ושנידע ימים טובים יותר. אמן.

שלום רן המשמעות של התיקון שציינת היא הזזה של כל השיניים לדוגמא לכיוון צד ימין . צריך להזיז את השיניים הקדמיות וגם האחוריות לאותו כיוון. יפתחו רווחים בצד שממנו השיניים זזות. ולסגגור את הרווח שיווצר זה מורכב מאחר ודורש להזיז גם את השיניים האחוריות בצד שמאל. לעיתים משתמשים בשתלים אורתודונטים לעזרה בתזוזות מורכבות. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים