האם רופא המבצע יישור שיניים מחוייב לשלוח מטופל בן 40 + לבדיקת חניכיים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

13/10/2023 | 03:59 | מאת: ימס

הבנתי ששינו פרקטיקות ואמרו לי שיש הנחיה או תקנה של משרד הבריאות לחייב כל רופא שיניים שעוסק ביישור שיניים לשלוח מטופל לפריודונט לבדיקת חניכיים כאשר מדובר במטופלים מבוגרים בני 40 פלוס , האם רופא שמתרשל מלעשות כן מפר איזושהיא תקנה או הנחיה בתחום הזה ?

שלום הרופא המטפל יכול לבצע בדיקה ראשונית של החניכיים. כמו שעושה כל רופא שיניים. במידה ומזהה בעיה עליו להפנות לטיפול חניכיים. בזמן טיפול של הזזת שיניים צריך שהחניכיים תהינה ללא דלקת פעילה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים