בקיעת שיני בינה לאחר יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

31/07/2023 | 19:09 | מאת: טל

שלום , אני לאחר טיפול אורטודנטי ארוך (סיימתי לפני כ5-6 שנים) ולאחרונה התחילו לבקוע לי שיני בינה (2 עקרתי מאחר והן היו כלואות נותרו לי 2 עליונות 1 בקעה ואחת עדיין לא ) הלכתי לרופא שיניים והוא אמר לי שאין צורך שאני אעשה עקירה ונראה שהשיניים יבקעו באופן תקין(הוא עשה לי צילום) , אלא אם כן אני מרגישה כאב ומשהו יפריע לי בעתיד לחזור אליו . ובכל מקרה אני דיי מודאגת שהשיני בינה יהרסו לי את כל היישור שיניים המייגע שעברתי , ורציתי חוות דעת שנייה , האם לדעתך מספיק להסתמך על הצילום שיניים ומה שהרופא אמר ? אולי במקרה כזה עדיף לי בנוסף ללכת להתייעץ גם עם האורטודנט שלי ? ובנוסף זזה לי שן בקשת התחתונה (ניסיתי לפתוח בקבוק ומשכתי את הפקק של הבקבוק עם השיניים והשן התעקמה קצת וזה היה לפני שלקחתי מידות לקיבוע ) ומשום מה לא אמרתי את זה לאורטודנט כי חשבתי שאני סתם מגזימה, אמנם זה לא כזה בולט אבל באופן כללי רציתי לדעת האם יש בכלל אפשרות לתקן את זה בכלל? זה דיי מינורי אבל לי זה קצת מציק .

03/08/2023 | 10:31 | מאת: טל

?.

שלום טל רצוי להתיעץ עם האורתודונט שטיפל בך. לפעמים אין השפעה של שיני הבינה אולם קורה שהן דוחפות ויוצרות צפיפות קדמית. תלוי בגודל השיניים והאם יש מקום בלסת באזור האחורי שבו השיניים מנסות לבקוע. בברכה ד"ג צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים