ישור שן בודדת מול טיפול מקיף

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/06/2023 | 16:25 | מאת: זאב

שלום, הגענו לייעוץ אורתודנטי כי אחת השיניים הקדמיות העליונות של הבת שלי עקומה מעט, וזה מפריע לה. האורתונדטית עשתה בדיקה מלאה, ולאחר סט צילומים שאוששו את מה שראתה - מציעה לנו טיפול מקיף, שמטרתו העיקרית היא תיקון פער משמעותי יחסית בין הלסת העליונה לתחתונה (העליונה בולטת קדימה יחסית לתחתונה). שאלתי אותה האם יש סכנה רפואית כלשהי (למשל התדרדרות במצב, סטיה ימינה/שמאלה של הלסת וכו') - והיא אמרה שלא, שפשוט אם לא נעשה את הטיפול - המצב יישאר כמות שהוא. הבת שלי מהססת לצאת לדרך לטיפול של מספר שנים לפתרון של בעיה שסה"כ לא ממש מפריעה לה. השאלה היא האם ישנה אופציה טיפולית פחות מרחיקת לכת, של יישור השן הבעייתית בלסת העליונה בלבד, באמצעות פלטה או גשר? ניתן לראות כאן את צילומי המנשך, והשן "הסוררת" שבתי רוצה לישר: https://www.dropbox.com/s/lmd5e2b9vwvvr7w/DentalPhoto.png

שלום הקשת של השיניים צרה. לא ניתן לטפל מבלי להרחיב את הקשת ולפנות מקום לשן הבולטת. רצוי טיפול מלא. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים