רציתי לשעת לגבי פאנטום בייט והאם רופאים נמנעים לבצע אורטודנטיה במצב כ

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

29/05/2023 | 18:34 | מאת: ימס

כשמשנים לאדם את הסגר ןהוא מפתח כאב והרופא משליך את זה על בעיה נפשית . האם זה נכון לגבי סגר פאנטום או שמדובר במשהו אחר ? אשמח לתובנות . כמו כן האם ניתן לטפל בבעיה כזאת או שזה כרוני וקשור לבעיה הנפשית ממנו האדם סובל , לדוגמה פוסט טראומה מטיפול שיניים ? ואם הרופא לא מבצע בירור לבעיה נפשית ברקע אז טיפול אורטודנטי לקוי לשינוי בסגר יכול להוביל לבעיית פאנטום בייט והאם זה עובר או בעיה תפקודית כרונית ?

שלום עצם התהליך של טיפול אורתודונטי והשינוי יכול לגרום לאדם להתמקד בשיניים מעבר לפרופורציה הרגילה. זה יכול להיות קשור למבנה הנפשי שלו גם ללא קשר לפוסט טראומה קודמת לכך . אין לנו תשובה חד משמעית להרגשה שמתפתחת. אפשר לנסות לעבוד על כך באמצעות פזיוטרפיה לשרירים , סד לילה, טיפול פסיכולוגי. מקווה שעזרצי מעט. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים