שן שנפלה ולא גדלה - פתרונות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

10/01/2023 | 21:58 | מאת: דידי

לביתי נפלה שן חותכת ולא גדלה חדשה במקומה. הניב שצמוד אליה צמח ותפס את המקום של שתיהן (הוא באמצע). עשינו צילום והיא אכן איננה. בדקנו עם כמה אורתודנטים פתרונות כאשר אחד הציע לצמצם את הרווח כך שהניב יעמוד במקום החותכת החסרה ובצד שני , להגדיל את החותכת כך שתהיה זהה בגודלה לניב. כך, הוא אומר, לא ישמו לב שחסרה שן. אחד אחר הציע דווקא להחזיר את הניב למקומו ולשים שן במקום החסר. לא לשים שתל אלא להדביק שן. מצד אחד, הפתרון השני יותר מדבר אלינו, מצד שני, לא בטוחים כמה זמן הפתרון/הדבק חזק לאורך זמן.שניהם אמרו ששתל לא כדאי עכשיו. השני אמר שיהיה אפשר להחליף את השן המודבקת בשתל בעתיד אם נרצה. אשמח לדיעה נוספת בעניין. מה הפתרון המקובל, הנכון, ארוך הטווח. האם הפתרון שהראשון הציע באמת יתן מראה סימטרי.

שלום שני הפתרונות מקובלים. זו שאלה שאין עליה כמו שהבנת פתרון אחד לצורך קבלת החלטה צריך לדעת שבשני הפתרונות נדרש רופא שישקם באופן יפה את השיניים בסיום הטיפול האורתודונטי. אני בדכ משתדל לסגור את הרווח במידה וניתן לעשות זאת והסגר מאפשר זאת. לסגור את הרווח לעיתים מורכב יותר מבחינת תהליך הטיפול מאשר לפתוח את הרווח ודורש ידע ונסיון. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים