ניתוח בחניכיים לצורך גשר לבת 13.5

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

07/01/2023 | 10:12 | מאת: שירלי,

לאחר צילום פנורמי ויעוץ אצל אורטודנט ופרוידנט לצורך גשר קוביות מתכת לשיניים לביתי בת 13.5 נאמר לי שעליה לבצע ניתוח פרנקטומי 1121 ולג'ינג'יבקטומי 13-23 צד בוקאלי, ואני שואלת האם צריך ניתוח כזה לילדה בת 13.5 במשקל נוצה של 6 שיניים ,ניתוח כשעה ,רק לצורך גשר? האם מקובל לקטע כל כך ארוך בגיל כזה? יש דרכים אחרות? ושאלה נוספת,האורדונט אמר שלא יכול לשים גשר אם לא יטופלו החינוכיים ולכן הפנה לפרוידנט והפוידנט אמר זה מה שהאורדונט ביקש. מי קובע בניתוח חניכיים ,האורטודנט או הפרוידנט? אודה מאוד לתשובה, בכדי לדעת כיצד להתקדם, מולם או בכלל מול חוות דעת אחרת.המון תודה

שלום פרנקטומי זו פרוצדורה שיגרתית וקלה . היא נחוצה כאשר הפרנום עבה ומחובר לחניכיים באופן שאו שיוצר רווח בין החותכות המרכזיות או שיכול לגרום לנסיגת חניכיים בגלל שמושך אותן כל הזמן. לגבי הגינגיבקטומי איני יכול להסביר ללא בדיקה קלינית והבנת חומרת הבעיה. אולי כדאי שתשמעי דעה נוספת של אורתודונט מומחה. בברכה ד"ר צור

15/01/2023 | 17:26 | מאת: שירלי

תודה, האם נפוץ ניתוח ג'ינג'יבקטומי לשיניים 13-23 צד בוקאלי לגיל 13?

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים