שנתיים אחרי סוף טיפול יישור שיניים, האם צפוי עוד רילפס ?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

19/12/2022 | 23:06 | מאת: קובי

ידוע לי ששיניים זזות כל החיים בתנועת הצטופפות קדימה ולכן ממליצים קיבוע כל החיים , אבל אני בן 40 סיימתי יישור שיניים ולא שמתי קיבועים כי לא היה נוח ועוד שאר סיבות , בכל מקרה שנה וחצי אחרי היישןר שיניים וללא קיבוע המצב לא ניהיה כזה נורא ולא חזר בדיוק למה שהיה למרות מה שאמרו לי , הייתה אמנם תנועה מסויימת בכיוון , אבל אם אני משווה את זה עכשיו עם הקשתיות הראשונות כשהתחלתי טיפול זה לא אותו דבר , אולי 60 אחוז בכיוון. השאלה היא יותר כללית , האם סביר שהשיניים ימשיכו לזוז בכיוון הרילפס למה שהיו כשעבר כבר שנה וחצי מאז הטיפול היות ובמשך שנה וחצי כולל עכשיו עדיין לא שמתי קיבועים

שלום קובי בזמן שיש שינוי בעמדת השיניים ללא שמירת המצב השינוי גדול יותר בהתחלה וכמותו הולכת וקטנה עם הזמן. לא ניתן להגיד מתי יסתיים השינוי. השיניים זזות כל החיים,גם מי שלא עבר טיפול. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים