שיניים.

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

09/12/2022 | 14:14 | מאת: A

שלום רב, תיאור המקרה: שן חותכת מרכזית ימנית ארוכה מעט מזו שלידה בלסת התחתונה שלי. לפעמים לשוני מרגישה את ראש השיניים הללו (כנראה בשל הפרש הגבהים ביניהן). דבר זה מעט מפריע ומטריד. שאלתי היא - אם לא אתייחס ואחשוב על זה, האם הלשון שלי תתרגל לשיניים שציינתי בתיאור המקרה וזה לא יפריע לדיבור שלי ולחיים שלי? תודה.

שלום במידה והתחלת להרגיש את זה לאחרונה יתכן ויש שינוי חדש שלא היה. יש נטיה לשיניים להצטופף ובמקרה כזה אחת מהשיניים יכולה להדחף גם כלפי מעלה. שינוי כזה יכול להשפיע בהמשך גם על השיניים בעליונות ולגרום לשינוי גם בהן. הייתי מתייעץ עם מומחה לאורתודונטיה האם יש צורך בטיפול או רק במעקב. בלי קשר לטיפול עצמו הלשון בסופו של דבר מתרגלת לשינוי. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים