תזוזה של שן מיד לאחר סיום היישור

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

26/11/2022 | 19:29 | מאת: יאן בן

היי, לפני כשלושה ארבעה חודשיים סיימתי ישור שיניים בשיטת אינביזיליין)שקוף( שלקח לי מעל 4 שנים . הבעיה העיקרית הייתה ניב בלסת העליונה שלקח המון זמן להוריד אותה למטה, בסיום הטיפול הרופא לא הצליח להוריד אותה עד לאן שצריך ונאמר לי שזה המקסימום שניתן. הרופא עשה לי קיבוע בלסת העליונה רק על 4 השיניים הקדמיות ללא הניבים, כתוצאה מכך לאחר 3 חודשים הניב עלתה חזרה . כשחזרתי לאורטודנט הוא אמר לי שלא ניתן להמשיך את הקיבוע עד הניבים ושזה יכול למשוך את השיניים שליד הניב כי היא זזה. במילים אחרות הוא אמר לי שאין מה לעשות. אני אשמח לדעת אם זה הגיוני לסיים יישור שיניים ולהבין שהניב פשוט תעלה חזרה מיד בסיום הטיפול ושאין מה לעשות עם זה?

שלום אפשר לשקול להוסיף קשתית עם אטצמנט על הניב . להרכיב את הקשתית כל לילה וכך למנוע מהניך לעלות. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים