כאב מהניב שנמשך הרבה זמן

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

20/11/2022 | 12:47 | מאת: קובי

הייתי אצלך עם מנשך עמוק שלא טופל ביישור שיניים אצל רופא כללי , הצעת לי פלטפורמה ניבית , שמו לי קומפוזיט מאחורי הניבים בכדי לאפשר הבקעה של טוחנות , לאחר חודש הורידו לי את זה כי אחד הניבים קיבל לחץ יותר מדי והתחיל להיות ב פרמיטוס , אז עשו לי איזון סגר והורידו את הקומפוזיט , עכשיו הניב משוחרר , הבעיה היא שעברה כבר מעל חצי שנה , אבל עדיין יש כאבים בקו בין הניב לחניכיים כאב מסוג שכאילו מושכים את השן , ולפעמים היא לא יציבה למרות שטווח הניידות שלה נאמר לי כתקין מתחת ל 1 מ״מ אולי יש מגע חלש עליה , בצילום לא רואים משהן חריג , האם יכול להיות שעודף לחץ מהקומפוזיט גרם נזק בלתי הפיך לשן ככה שהיא ניידת וכואבת על החניכיים ?

שלום קובי. אין לי תשובה חד משמעית לשאלה. בדכ אין בעיה לטווח הארוך מהגבהות מנשך. עושים את זה כל הזמן. סביר להניח שהרגישות תרד לאט עם הזמן. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים