הורדת קיבוע לצורך טיפולי שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

19/10/2022 | 18:39 | מאת: שירן

שלום ד"ר, לפני 7 שנים סיימתי טיפול אורטודנטי. שמו לי קיבוע קבוע ב2 הלסתות. לפני 4 חודשים, נאלצתי להוריד את הקיבוע למעלה על מנת לטפל בעששת שנוצרה וניתנה לי פלטה שקופה נשלפת. אני מקפידה לשים אותה לאורך כל שעות היום והלילה, חוץ מאוכל ושתייה. עשיתי טיפול שורש השבוע בשן 26 שהיה מעט גבוה וגרם לכאבים והיום בוצע שיוף להורדת הגבוה עד הכתר. השאלות שלי הן: 1. כרגע הפלטה יושבת באופן רגיל, לא יוצאת מהמקום אך בגלל השיוף יש כביכול רווח בין סוף הפלטה לשן עצמה. האם יכול לגרום לתזוזה? האם לגשת לאורטודנט? התורים מאוד ארוכים .. 2. האם כשיהיה כתר, ניתן להתאימו לפלטה? 3. האם כדאי להחזיר את הקיבוע הקבוע בסוף הטיפולים או להשאר עם השקופה הנשלפת? אני מאוד חוששת שהפלטה לא יושבת על כל השן ... אשמח לתשובה , תודה רבה , שירן

19/10/2022 | 18:44 | מאת: שירן

בנוסף, כשהורדתי את הגשר, נותרו רווחים קטנים בין השיניים בלסת התחתונה אך כעת כשאני בטיפולים, מרגישה שהרווח מעט גדל ואני חוששת שימשיך. הרופא אומר שאין נסיגת חניכיים או דלקות. לפני הגשר, נעקרו לי 4 שיניים. אני יודעת ששיניים זזות במהלך החיים, אצל כל אדם אבל מה ניתן לעשות?

שלום שירן לכל בעיה יכול להיות פתרון אבל לא בטוח שיש במקרה שתארת צורך לסגור את הרווח. השאלה מחייבת בדיקה והחלטה שלך ביחד עם האורתודונט מה רצוי או לא נדרש לעשות. בברכה ד"ר צור

24/10/2022 | 13:30 | מאת: שירן

תודה על המענה !! עשו לי שיוף על שן לפני כתר , לאחר טיפול שורש .. בגלל השיוף בשן הזאת , הקיבוע מכסה יותר מהשן ויש רווח כזה. האם לדעתך תקין?

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים