האם שיניים יכולות להתייצב ללא ריטיינר ?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

10/10/2022 | 15:29 | מאת: יעקב

אני זוכר שלפני 20-30 שנה , רופאים לא היו עושים ריטיינר קבוע מאחורי שיניים עליונות אלא נותנים פלטת ברזל וההמלצה גם לא הייתה כמו היום שיש להשתמש עם זה כל החיים אלא היו מביאים לשנה או שנתיים. מאז כבר הבינו ששיניים זזות כל הזמן בתזוזות מינימאליות , השאלה שלי תיאורטית והיא האם סיום טיפול אורטודנטי ושימוש בריטיינר רק בחודשים הראשונים , ואחכ בהיעדר ריטיינר , האם השיניים מתייצבות מתישהוא כשאין ריטיינר אפילו לאחר שכבר זזו למצבן הקודם בהשפעת כוחות המנשך והפה ? כי כשמזיזים שן ממקום X ל Y . אז יש ספיגת עצם במקום X ועצם נבנית ב Y . אך מה קורה כשהשן חוזרת חזרה למקום X . האם העצם נבנית מחדש במקום שנספגה והשן מתייצבת , או שהשן תהיה ניידת עם תמיכת עצם חלשה יותר ממה שהיה לפני הטיפול האורטודנטי ?

שלןם העצם נבנת תמיד סביב השורש גם כשהשן נוטה לחזור. כמו מקל שמזיזים בתוך חול. מאחר שיודעים שיש נטיה טבעית לקשת השיניים להתכווץ ואז נוצרת הצפיפות יש צורך בשמירה לתמיד. יש תקופות בחיים שיש פחות שינוי ועם השנים שעוברות הצפיפות עולה. היום פשוט המודעות לאסתטיקה והבריאות הרבה יותר גבוהה. זה הגורם לשינוי ביחס לשמירת המצב. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים