האם מנשך יכול להתאזן מעצמו עם הזמן ?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

03/09/2022 | 13:24 | מאת: קובי

אצלי למשל כל השיניים בריאות , ללא כתרים וטיפולי שורש , בעקבות טיפול אורטודנטי רשלני הזיזו את השיניים ושינו את המנשך בצורה לא מאוזנת, (לפני כן המנשך היה מאוזן ) . עשיתי איזון סגר בהשחזה סלקטיבית להוריד נקודות לחץ , אני לא שם קיבועים בכדי לתת לשיניים לזוז למקומות יותר נוחים לפי מה שהרופא שעשה את האיזון סגר אמר לי , השאלה היא האם באופן תיאורטי השיניים יודעות למצוא את מקומן ולאזן את המנשך , כך שהמנשך יתאזן עם הזמן ואם כן , כמה זמן בערך צריך לתת לזה שלאחריו אין ברירה אלא לבקש התערבות של רופא שיניים

שלום בדרך כלל לוקח לשיניים מספר חודשים ליצור מגעים נוחים בהנחה שיש סגר תקין. לעיתים גם כשמסיימים הטיפול באופן טוב צריך לתת לשיניים להגיע באופן חופשי למגעים מלאים תוך שימוש בשומרי מצב. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים