סיטואציה מוזרה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

27/05/2022 | 07:48 | מאת: אנוש

שלום רב דוקטור, בלסת תחתונה שלי, בעזרת נגיעת אצבע (בראייה, במראה לא הכי ניתן לזהות זאת) אני מרגיש כי שן חותכת צדדית בצד ימין מעט מאוד קדמית (כאילו יוצאת) מהשן החותכת שלידה ליד קו החיבור שלהן. אני יודע שהיא קצת יותר עבה וגדולה ממנה, אבל שתי השיניים קטנות יחסית. במראה הן נראות מחוברות ואחת ליד השנייה בסדר מדויק. כמו כן, יש לי את אותו עניין עם שן חותכת מרכזית שלי ושן חותכת צדדית שלידה בלסת תחתונה (זה לכיוון שמאלי יותר), אך מעט יותר מהמקרה הקודם שתיארתי כאן. כלומר, פחות עבה מהעניין במקרה הראשון שתיארתי. המרכזית גדולה ועבה מצדדית אשר לידה בצד שמאל. אני מדגיש כי בשני המקרים הללו מדובר בשיניים חותכות שלי בלסת תחתונה. הבעיה שלי היא: לעתים הלשון שלי מרגישה את חלק העבה הזה שתיארתי (שלי קו החיבור של זוג שיניים) בשני המקרים שתיארתי למעלה. כמו כן, גם לאחר 3 שיופים ע"י רופא מנוסה ומומחה, בעיקר עם גלגל גומי, זה נשאר אותו הדבר. השיופים מנעו חלקים בעייתיים קטנים ולא פגעו, אך לא שינו את מה שתיארתי בהודעה בשני המקרים. הרופא גם טען שיותר לא ניתן לשייף כי האימייל עלול להיפגע. שאלותיי: 1. האם זה שני המקרים שתיארתי בהודעה הזאת הם מולדים ונורמליים? 2. האם הלשון שלי תתרגל לשני המקרים שתיארתי אם לא אחשוב ולא אתעסק עם זה? אנא החזר תשובות לשתי שאלותיי. כל שאלה חשובה. תודה רבה.

שלום כבר עניתי לעניין אבל אתייחס שוב. בהחלט יכול להיות שעובי השן מעט שונה וכך השן התפתחה. יכול להיית גם שאחת השיניים שחוקה בקצה החותך שלה וכך נוצר פער בעובי שאותו הלשון מרגישה. במידה ואין הפרעה אתסטית ולא תפקודית אין צורך לגעת. הלשון מרגישה זאת אבל תתרגל. בברכד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים