הרחבת חך פחות ניתוחית בגיל 30 פלוס?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

26/04/2022 | 23:31 | מאת: אנונימי

שלום דוקטור, שמעתי על marpe שזה דומה ל-sarpe אבל משודרג כי אין צורך לחתוך את התפרים בלסת אלא קודחים בחך את ההתקן וככה מבקעים את התפרים? זה הליך מוכר בארץ? עברתי יישור כילד אז השיניים שלי לא עקומות, אבל אין לי מקום ללשון בחך העליון, אני נוחר כשהפה שלי סגור והאף שלי תמיד סתום. רופא אף אוזן גרון אמר לי שאין לי דום נשימה אז ״אפשר לחיות עם זה״. הייתי רוצה לעבור הליך כזה כדי לפתוח את פתחי האוויר שלי וגם לקבל חיוך רחב יותר. לאיזה איש מקצוע פונים במקרה כזה? כירורג או אורתודנט? תודה.

שלום זה נעשה אצל אורתודונט. אל הברגים בחיך מחברים את המכשיר -בורג-שמרחיב את הלסת. צריך לפנות לאורתודונט שיודע לעשות את זה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים