רווח מ IPR שנפתח בחזרה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

14/03/2022 | 17:23 | מאת: יעקב

עשיתי יישור שיניים שאני מצטער עליו שבכלל עשיתי ובתחילתו הרופא שייף והוריד לי 0.4 ממ בין השיניים הקדמיות התחתונות בכדי להצמיד את הקדמיות ולהזיז אותן בכדי להקל על הצפיפות . הרווח נסגר בטיפול . לא שמתי קיבועים או קיבוע מודבק אחרי הטיפול ושנה לאחר מכן הרווח חזר להיפתח למרות שהשיניים חזרו להצטופף - כרגע בערך 0.2 הצפיפות או הניראות של השיניים לא מפריעה לי ,אך די מפריע כי נכנס שם מזון ומצריך לנקות כי זה בחותכות הכי קדמיות . האם רק באמצעים אורטודנטים ניתן לסגור אותו והאם זה מחייב אחכ להדביק קיבוע שהרווח לא יפתח שוב ? או שהרווח יסגר בעצמו בגלל הנטיה לצפיפות בקשת תחתונה או שקומפוזיט יכול לעשות את העבודה ?

שלום ניתן לסגור את הרווח על ידי השלמות קומפוזיט וכך לא תזדקק לקיבוע . במידה וסוגרים על ידי אורתודונטיה צריך פלטה או קיבוע לצורך שמירה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים