תזוזת שיניים למרות קיבועים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

27/11/2021 | 05:27 | מאת: גל

שלום רב, אני בחורה בת 39. בגיל 17 עברתי יישור שיניים ומאז ועד היום יש לי קיבוע בלסת העליונה ובלסת התחתונה. לפני כמה שנים אחד הקיבועים נשבר וכבר באותו היום פניתי לאורטודנט שהדביק אותו אך לא עשה חדש- אורטונד מומחה. בחודש האחרון שמתי לב שיש תזונה של שיניים על אף הקיבוע. האם יכול להיות שבשל השנים הרבות שחלפו הקיבועים כבר לא יעילים? האם אפשר יהיה ליישר את השיניים שזזו ולהחזירן למקום? אשמח לכל עצה !

שלום גל יכול להיות שבגלל הזמן הרב החוט של הקיבוע או הדבק כבר אינם אוחזים מספיק טוב את השן או שיניים. כמו כן לפעמים למרות שהקיבוע תקין יש תזוזה של השיניים בגלל כוחות הסגר שלוחצים על שן אחת יותר מהאחרות. בכל מקרה ניתן ליישר את השן או שיניים שזזו ובד"כ באופן מהיר. בברכה ד"ר צור

18/01/2022 | 20:34 | מאת: שירן

ענית על השאלה שלי, השאלה הנוספת איך אפשר ליישר במהירות שיניים? מחייב ברזלים מחדש? והאם למרות הקיבוע ותזוזת השיניים מצב השיניים יכול לחזור למצב ההתחלתי של לפני הגשר?

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים