הפסקת הרכבת פלטות האם צעד נכון

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

06/11/2021 | 03:48 | מאת: יותם

לפני 4 שנים סיימתי יישור שינים סמכים רגילים בלסת עליונה ותחתונה. הטיפול ארך שנתיים והתוצאה שהושגה טובה בסהכ. האורתודנט נתן לי פלטה שקופה ללילות (כזאת מפלסטיק), ללא קיבועים קבועים של החותכות. סיימתי כבר פגישות מעקב אצל האורתודנט לאחר הטיפול. עד לפני 4 חודשים השתדלתי לשים את הפלטות כמה שיותר. יצא בממוצע ב4 שנים האלו ששמתי את הפלטות בערך 3 פעמים בשבוע. ב4 חודשים האחרונים החלטתי שנמאס לי מזה ואני רוצה להפסיק לשים את הפלטות. הופתעתי לגלות שהשיניים לא עברו שינוי משמעותי בכלל, הם נראות בול כמו לפני 4 חודשים. מה המשמעות של הדבר הזה? זה אומר שהשיניים שלי כבר יציבות במיקומן החדש ושאין צפי לרילפס? אתה ממליץ לי בכל זאת לחזור להרכיב את הפלטות? אם כן, בתדירות של כל כמה זמן? תודות

שלום העובדה שהשיניים לא זזו כלל היא סימן טוב ליציבות. להערכתי הייתי שוקל לשים במצבך פעמיים בשבוע. פעם בשבוע נראה לי מעט מדי. לצערי לא ניתן להבטיח שלא תהיה תזוזה . בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים