חשש מהגבהת המנשך בעת יישור שיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

04/11/2021 | 10:44 | מאת: ירון

שלום. אני נמצא בעיצומו של יישור שיניים בעזרת סמכים שקופים, בלסת העליונה בלבד. הבעיה שלי היא שאחד הניבים בולט מאד כלפי חוץ. הטיפול עבד יפה בתחילתו, אך לאחר מספר חודשים תזוזת הניב הפסיקה, כוון שכאשר אני נושך/לועס אז השיניים התחתונות לוחצות את הניב כלפי חוץ ומונעות מהסמכים להזיז אותו פנימה. בשביל לפתור את הבעיה הזו האורתודנט שם לי שתי הגבהות כחולות על הטוחנות של הלסת העליונה. החשש שלי הוא שעם סיום הטיפול והסרת ההגבהות הכחולות המגע בין השיניים התחתונות לניב יחזור ואז הן ידחפו אותו חזרה (או שפשוט לא אוכל לנשוך עד הסוף). האורתודנט אמר לי שהחשש שלי הוא לשוא ועם הסרת ההגבהות אוכל לנשוך עד הסוף ולא יהיה מגע שמפעיל לחץ על הניב הסורר. תוכלו להסביר לי איך המנשך שלי יסתדר עם הסרת ההגבהות? אני מאד חרד שמתבצעת לי הזזת שיניים לא תקינה.

שלום ירון שאלתך נכונה. בלי בדיקה קלינית לא ניתן לתת לך תשובה טובה. האם המטפל שלך הוא אורתודונט מומחה? במידה ולא, תגש ליעוץ נוסף. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים