האם יישור שיניים הופך את השיניים ללא יציבות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

30/10/2021 | 17:20 | מאת: יעקובי

אני בן 40 והשיניים שלי היו יציבות כל התקופה , עשיתי טעות ועשיתי יישור שיניים לשם תיקון קוסמטי קטן אצל רופא שהוא לא אורטודנט ולא מקצועי , כתוצאה מההליך נוצר בעיות סגר ו tmj והומלץ לי לא לשים קיבועים ולתת לשיניים לחזור למצבן הקודם ואחרי 4 חודשים הפוזיציה של השיניים חזרה למצב קודם אבל מרגיש שהשיניים לא יציבות וזזות כי מדי פעם יש נקודות לחץ משיניים נגדיות , האם ללא קיבועים השיניים יתייצבו ויתחזקו עם בניית עצם ויפסיקו לזוז או שגם כשהשיניים חזרו למצב קודם צריך קיבועים ?

שלום כשהשיניים יתיצבו במקומן הקודם המשמעות היא שהשיניים מוצאות את המגעים החדשים בהשפעה של השרירים וכוחות הסגר. לעיתים יכולה להשאר הפרעה סגרית של שן מסויימת ואז יומלץ לעשות איזון סגרי קטן. הכוונה , השחזה של הנקודה שמפריעה. לאחר ההתיצבות אין צורך בקיבוע .השיניים יכולות לזוז מעט בכל מהלך החיים ולהצטופף. זו תופעה שקוראת להרבה מאוד מהאנשים. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים