קיבוע

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

17/10/2021 | 01:33 | מאת: דינה

שלום רב, קיבוע הוא חוט מתכתי ונראה דומה לחוט המתכתי ששמים לסמכים. האם במקרה קיבוע יכול להפעיל לחץ ולהיות אקטיבי בלי כוונה ולבצע "יישור" תזוזה כלשהי לשיניים ? אודה לתשובתך.

שלום דינה במידה וחוט הקיבוע מתעוות הוא אלול להפעיל כח ולגרום לתזוזה של השיניים. יש סוגי חוטים שונים.החוט הדומה לחוט ליישור שיניים יכול להתעוות בכח נקודתי חזק. חוט המכונה אורטופלקס שבנוי משרשרת טבעות אינו יוצר לחץ כזה אבל הוא חלש יותר. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים