טעם חמוץ בפה מהקיבוע

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

30/09/2021 | 17:10 | מאת: רונן

שלום, יש לי קיבוע בשיניים העליונות כבר יותר מ-15 שנה (מגיל 13.5 בערך לאחר סיום יישור שיניים), ולאחרונה זה עבר שחיקה מאסיבית. התחלתי בימים האחרונים להרגיש באופן מתמשך טעם חמוץ בפה שמזכיר לי את החמיצות שהרגשתי בפעם הראשונה ששמו לי את הקיבוע. אני מרגיש כאילו זה בא מהדבק של הקיבוע, ואני גם מרגיש רגישות עד כאב בבסיס השיניים העליונות במקום שהדבק מודבק, וטעם חמוץ שמתפזר בכל הפה. האם יכול להיות שהדבק מתפרק? מתמוסס? זה יכול להיות מסוכן או בעייתי? לפני כמה ימים השתמשתי במי מלח כדי לנסות להעביר את הטעם וזה רק החמיר. האם כדאי להסיר את הקיבוע ולשים חדש? תודה.

שלום רונן יתכן והדבק השתחרר מהשן והרגשת החמיצות מליכלוך שנשאר. או שנוצר רווח כי חסר חומר דבק ושוב נשארים חיידקים שיוצרים חמיצות. תגש לבדיקה . בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים