ספיגת שורשים בעקבות טיפול אורטודנטי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

25/09/2021 | 16:43 | מאת: יעקובי

קראתי שיש יותר מחקרים עדכניים שמראים קשר בין תהליך ספיגת שורשים לטיפול אורטודנטי , השאלה שלי היא האם ספיגת שורש שקורית במהלך טיפול אורטודנטי נעצרת ברגע שמפסיקים את הטיפול או שזה תהליך שנמשך גם אחרי שמפסיקים את הטיפול ? והאם כשמפסיקים בלי ריטיינר והשיניים זזות חזרה בעקבות לחץ הכוחות של המנשך ,שרירים ולעיסה שמחזירות את השיניים למצבן הקודם המורגל , אז זה גם יכול להחמיר או לגרום לספיגת שורש

שלום ספיגת שורשים בדרך כלל נעצרת כאשר מפסיקים הכוחות והתנועה האורתודונטית. לכן במידה ורואים ספיגה בצילום עוצרים להפסקה למספר חודשים. הכוחות הטבעיים של הסגר אינם גורמים לספיגה אלא אם יש כח לא תקין על שן מסוימת . כאשר משחררים את השיניים משמירת מצב ויש נסיגה מסוימת לא אמורה להיות ספיגה מאחר ולא מופעל כח על השיניים. ,ברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים