מנח לשון תקין

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

19/09/2021 | 11:04 | מאת: פלוני

שלום ד"ר צור, רציתי לשאולך4 שאלות בנושא: 1. שמעתי כי מנח הלשון תקין צריך להיות מונח בחיך העליון מאחורי השיניים החותכות, האם זה נכון? 2. אני בטווח גילאים 25-30 ובמשך כחודש כבר אני מניח את לשוני כפי שכתבתי בשאלה 1, אך עדיין זה לא פשוט. עם הזמן זה קצת יותר פשוט, אך עדיין זה קשה. תוך כמה זמן מתרגלים למצב חדש זה והאם זה שווה את המאמץ? 3. כל אחד יכול להשים את לשונו כפי שתיארתי בשאלה 1 ללא יוצא מהכלל וזה לא פוגע בשיניים של האדם? 4. ישנם מספר מצבי זמן בחיים, כגון: בליעה, דיבור, מנוחה ושינה. באילו מצבים מתוך 4 הנ"ל מנח הלשון צריך להיות בחיך העליון מאחורי השיניים החותכות? אודה לך מאוד אם תשלח לי תשובות ל-4 שאלותיי. כל שאלה חשובה ביותר עבורי. תודה רבה וחג שמח.

1. תשובה נכונה 2.לוקח חודשים להתרגל לתנוחה הנכונה, ולהערכתי זה שווה את המאמץ. 3.אופי הפגיעה בתפקוד לא נכון תלוי במספר מרכיבים. בעוצמת השריר -לשון - שלא מתפקדת היטב, והאם היא לא מתפקדת נכון בכל הפעולות או בחלקן. כמו כן תלויים בשיווי משקל של שרירי הלעיסה והשפתיים עם הלשון. לכן בכל אדם נוכל למצוא השפעות מעט שונות. 4.רק במצב הראשון של מנוחה מתייחסים למיקום בחייך מאחורי השיניים. בתפקודים האחרים יש הרגלים נכונים או לא נכונים אחרים. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים