טיפול אורטודנטי בעזרת פלטות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

15/09/2021 | 04:49 | מאת: עדי

היי דוקטור בתי בת ה15 הלכה ליעוץ אורטודנטי אצל רופאה מומחית בטיפול נאמר שהילדה תצטרך טיפול מקדים מאוד מאסיבי של לפחות שנתיים שיתחיל בשבוע הבא לפני הגשר היא צריכה מכשירים בשם עכביש להרחבת לסת ורסן עם רצועת צוואר+רצועת ראש אני מאוד לחוצה מהטיפול שיארך המון זמן ולא רוצה שהילדה תסבול בנוסף הילדה נראית טוב מאוד ואינני רוצה שזה יפגע לה בביטחון העצמי. 1.מהו מכשיר להרחבת לסת ואיך הוא פועל במהלך ההרחבה? 2.האם זה נחוץ שתי רצועות עם הרסן גם ראש וגם צוואר? 3.למה עושים רסן כול כך גדול ולכול כך הרבה שעות?

שלום המכשיר להרחבת הלסת וקשת השיניים נמצא בחיך ומקושר באמצעות טבעות המודבקות לשיניים. המכשיר אינו כואב, ובדרך כלל לוקח 3-7 ימים של הסתגלות. תפקידו של ה"רסן" לעזור ב"דחיפת" השיניים העליונות פנימה. השיקול של סוג הרצועה תלוי במבנה של השיניים והלסתות. גם מספר השעות תלוי בחומרת הבעיה והמטרות שמנסים להציב ולקבל בסיום. תצטרכי לדבר עם הרופא המטפל על אפשרויות הטיפול השונות. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים