שאלה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

07/09/2021 | 10:43 | מאת: סיגל

שלום רב ושנה טובה, בתי בת ה10 מוצצת אצבע ולכן יש לה בליטה בלסת התחתונה. מודעת לכך שהיא צריכה טיפול אורתודנטי בקרוב.. לאחר שקראתי כאן בפורום שיש לשים את הלשון בזמן דיבור, שינה ומנוחה בחיך העליון אני אשמח לדעת אם מצב זה לא יכול גם לגרום לבליטה לאחר הטיפול האורתודנטי וגמילה ממציצת אצבע. האם הלשון שמונחת בחיך עליון לא יכולה לגרום למצב של דחיפת הלסת קדימה ולבליטה כפי שמציצת אצבע גורמת לכך ?

שלום סיגל מיקום נכון של הלשון במצב מנוחה הוא החניכיים שמאחורי החותכות העליונות, בבליטה הקלה שיש בחייך בין שתי החותכות המרכזיות העליונות. המיקום הנכון אינו מפעיל לחץ על השיניים אלא משחרר לחץ שאינו תקין. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים