אינטרוזיה של חותכות בולטות באמצעים ניתוחים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

06/09/2021 | 03:42 | מאת: יעקובי

הבנתי שקשה מאוד וגם זמן ארוך לבצע אינטרוזיה של שיניים חותכות בולטות לתוך העצם על מנת לאזן מנשך , והסיכוי לרילפס גבוה מאוד במיוחד אצל אנשים מבוגרים ללא קשר לריטיינרים , הבנתי שיש אופציה ניתוחית שניתן לעשות זאת בניתוח , השאלה היא האם יש סיכונים גבוהים יותר מאשר לעשות זאת עם אינויזיליין או גשר ומהם ? וגם האם גם כאן צפוןה רילפס באותו קצב כמו גשר רגיל , זא שהטיפול לא יהיה יציב

שלום יעקובי תהליך אינטרוזיבי של חותכות אכן איטי ואורך מספר חודשים, ומוגבל בכמות שניתן להשיג. במידה והושגה איטרוזיה ניתן לשמר אותה באמצעות שומרי מצב מיוחדים. ניתן להשתמש בשתלים אורתודונטים שעוזרים לאינטרוזיה של החותכות. התהליך הכירורג מותנה בבעיה הראשונית. ישנם מצבים שניתוח נותן את התמורה הרצויה וישנם מקרים שניתוח אינו מתאים. הסבר ניתוחי וסיכונים תוכל לקבל מהכירורג שמבצע זאת, אבל אוכל להגיד שהניתוח הספציפי הזה הוא מהקטנים יותר שנעשים בטיפולים אורתוכירורגים. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים