שורש של שן

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

30/08/2021 | 21:56 | מאת: יוחאי

ד"ר צור שלום, תודה על התשובה המפורטת שקיבלתי. יש לי עוד שאתה בנושא. אני מבין שהשורש זז יחד עם השן אז מדוע לשן יש נטייה לחזור למקומה הטבעי לאחר מספר שנים שהשורש בטח כבר יציב ? למשל אם שומרים עם קיבוע פנימי ומחליטים להורידו כעבור מספר שנים, יש סיכוי גבוה שהשיניים יזוזו למקומם הטבעי למרות שהן חזקות ויציבות מבחינת שורש ועצם ?

שלום יוחאי אין תשובה חד משמעית מה גורם לשן לזוז. האם סיבים של הרקמה בתוך החניכיים או גורמים אחרים. אבל הזמן מראה שלשן שהייתה מאוד עקומה יש נטייה חזקה יותר לזוז משן שהייתה עקומה מעט. הסיכוי לתזוזה למצב המקורי קטן. אבל הסיכוי לנסיגה של קלה תמיד קיים. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים