שמירה בקשתיות שקופות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

24/08/2021 | 15:51 | מאת: דינה

שלום רב, בני אמור לסיים יישור שיניים ונאמר לנו שהוא יקבל בנוסף לקיבוע פנימי פלטות שקופות לשימור ללסת העליונה והתחתונה. מכיוון שאני יודעת מראש שבני לא יתמיד, האם מומלץ לשים את הפלטות שהוא יקבל לכל החיים ? אני אישית מכירה לפחות 20 אנשים שסיימו רק עם קיבוע פנימי וכעבור שנים ארוכות ועד היום הכל בסדר ללא נסיגה בגלל הקיבוע הפנימי וללא פלטות לשימור, לכן שואלת מדוע נותנים כיום ? מציינת שרוב הילדים בכיתתו והחברים שלו קיבלו ולא שמים פלטות. אודה לקבלת התייחסות

שלום דינה הקיבוע שומר את ששת השיניים בקדמיות. הקשתי עוזרת לשמור את האזור האחורי של השיניים, לשמור על רוחב הקשת. כמו כן הקשתית נותנת גיבוי לפחות בתקופה הראשונה גם על השיניים הקדמיות. בגלל המודעות האסתטית הגבוהה קיום ורצון המטופלים לשמור את התוצאה להרבה זמן, חלק מהרופאים מעדיפים לתת גם קשתית בנוסף. אין חוקים לכך. בחלק מהמקרים מאוד רצוי גם קשתית ובחלק היתרון של הקשתית קטן מאוד. תשאלי את האורתודונט שלך מה חשיבות הקשתית במקרה שלך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים