יישור שיניים לכל מי שרוצה?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

07/08/2021 | 13:40 | מאת: רועי שם בדוי

שלום, אני רוצה לעבור יישור שיניים. אני מודה ומתוודה - השיניים שלי לא ממש עקומות, אין בעיה במנשך, אין צפיפות והשיניים בגדול יכולות להישאר ככה וזה עדיין יראה יפה. אבל יש לי רווחים בין השיניים הטוחנות בלסת תחתונה ונדחס לי לשם אוכל וזה מציק לי. אני רוצה לסגור את הרווחים האלה. בנוסף, 2 השיניים החותכות המרכזיות בלסת עליונה לא בדיוק בקו של השיניים הסמוכות, הייתי רוצה שיהיו באותו קו וגם אני רוצה שהלסת תהייה טיפה יותר רחבה. אלו ״הבעיות״. השאלה שלי היא, האם ניתן לבצע טיפול אורתודנטי לכל מי שרוצה? בפגישת יעוץ, האם ניתן להגיד למטופל ״לא״ בטענה שהשיניים שלו ישרות? הרי אף בנאדם לא מושלם.

שלום ניתן להזיז שיניים בין אם על רקע רפואי ובין אם על רקע אסתטי. תשאל השאלה האם ניתן לפתור את הבעיה באופן אורתודונטי או שצריך טיפול אחר. לעיתים צריך לשלב אורתודונטיה וטיפול שיקומי להגדלת השיניים. תלוי בחומרת הבעייה. תתיעץ עם אורתודונט מומחה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים