רוצה להוריד את הקיבוע

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/07/2021 | 00:17 | מאת: ליז

שלום. אני בת 34 וחצי, לפני כחצי שנה הורדתי את הגשר לאחר שנתיים. התחושה שלי מהגשר הייתה שהשיניים נכנסו פנימה והלסת שלי התארכה. אני לא מרוצה בכלל מהתוצאה, אני מרגישה שהפנים שלי השתנו לרעה לצערי, התחושה היא שהשיניים נכנסו לבפנים יותר והאף שלי נראה הרבה יותר ארוך ממקודם. ואני מנסה לחשוב על פתרונות. שיתפתי גם את האורטודנט במהלך הטיפול, והוא המליץ לי ללכת לאורטודנט אחר בעצמי להתייעצות. ובאמת פניתי, והוא אמר שהעבודה היא טובה בסך הכל. הלכתי לרופאת השיניים שלי, לאחר כמה חודשים וביקשתי אם היא תוכל להוריד לי את הקיבוע. היא אמרה שצריך להחתים אותי על איזה מסמך כי השיניים יכולות לזוז ואפילו ליפול.בסוף היא הציעה שאולי לשייף את השיניים האחוריות על מנת שהלסת תיסגר בצורה כזו שהפנים שלי יחזרו להיות יותר "מעוגלות" אני חוששת מזה מעט, כיוון שאין אח"כ דרך לתקן את זה. היא אמרה שהיא תדבר עם האורטודנט שלי. אני יודעת שאתה לא יכול להמליץ 'על רגל אחת' מה לעשות, אבל כל כך לא נעים לי לחזור שוב לאורטודנט שעשיתי אצלו טיפול כי כן עשה עבודה טובה. אגב יש לי גם תחושה כזו שהפה שלי סגור שהצדדים של השפתיים שלי נוטות כלפיי מטה וזה ממש משפיע עליי בתחושה שאני עצובה. בעבר הפה שלי היה נסגר בצורה יותר "מחייכת". האם לתת לרופאת שיניים שלי שאגב היא מקצועית מאוד, לשייף את השיניים מהצד? ואולי זה יעזור? תודה מראש

שלום האפשרות להשחזה קלה קיימת. אבל בכל זאת הייתי מתיעץ עם האורתודונט שטיפל מה דעתו. לפעמים יש עוד פתרונות. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים