הדבקה של קיבוע שונה משאר השיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

05/07/2021 | 16:46 | מאת: רן

היי, יש לי קיבוע כבר כמה שנים שהדביקו אותו בצורה שרואים חוט ברזל אבל לא מרגישים אותו באמת והכל בסדר עם זה. נפל לי חלק מהברזל משן מסויימת והדביקו לי אותו מחדש, אבל הפעם לא הדביקו אותו כמו שאר הקיבוע, אלא שמו דבק ועשו שכבה שמתמזגת עם השן, ממש לא רואים את החוט ברזל, פשוט דבק שמקיף אותו כאילו זה חלק מהשן. הרופא אמר שהוא מעדיף ככה כי הסיכוי שזה יתנתק יותר קטן. האם זה בסדר להדביק ככה? אני תמיד רואים שמדביקים רק את החוט ולא עושים מעליו עוד שכבה שזה יהיה חלק מהשן.

שלום רן בדרך כלל יש חלק קטן של החוט שעובר חופשי ללא דבק בין השיניים. הדבק נמצא במרכז השן ובשני הצדדים של השן באזור שעובר לשן הסמוכה החוט חופשי. רצוי לא לחבר את השיניים באופן ישיר עם הדבק. לא הבנתי מהתאור שלך את הבעיה. הדרך הראשונה שתארתי או השניה. בברכה ד"ר צור

16/01/2024 | 10:33 | מאת: מור

שלום יש לי דבק שמדביק את הקיבוע היה לכל אורך השן . בטעות בלעתי את הדבק שהשתחרר האם מסוכן?

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים