מנשך עמוק ,האם ניתן לשמור על התוצאות ללא פלטות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

20/06/2021 | 19:22 | מאת: ירון

בעיית מנשך עמוק לאדם בן 35 בו הקשת העליונה מכסה את הקשת התחתונה , ברגע שמתקנים זאת באינויזיליין או קוביות ע"י הורדת הקשת התחתונה . האם הדבקת חוט קיבוע למטה יכול לשמור על התוצאה או שהכוחות בלסתות יותר גדולים ממנו ופשוט המצב יחזור לקדמותו למרות הקיבוע התחתון

שלום ירון הקיבוע התחתון בהחלט שומר אבל לא מספיק. הקיבוע מודבק רק בשיניים הקדמיות. בד"כ יש צורך להוסיף גם פלטה תחתונה כדי ליצור המשכיות לכיוון השיניים האחוריות. לעיתים מכינים פלטה עליונה עם הרמת מנשך קדמית שגם מונעת את העמקת המנשך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים