קשתיות לשימור

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

13/06/2021 | 00:24 | מאת: תמר

בת 29. סיימתי טיפול אורטודנטי של שנה וחצי לפני חודש. שמו לי קיבועים בשתי הלסתות והרופא אמר רק בעוד חודשיים יקח מידה ללסת העליונה. בלסת התחתונה אמר שאין צורך. ברצוני לציין כי היה שינוי גם בשיניים של הלסת התחתונה. האם יהיה מצב שהשיניים האחוריות יזוזו אם אין קשתית שמירה ? אני באופן אישי מכירה אנשים שעברו טיפול אורתודנטי ולא קיבלו בכלל קשתיות שמירה רק קיבועים והכל היה בסדר. דואגת ולכן שואלת... אודה לקבלת תשובה

שלום תמר הרופא מאפשר לשיניים להגיע לסגר עם מגעים חופשיים בחודשיים האלה. ברוב המקרים עושים בלסת התחתונה רק קיבוע. הלסת העליונה נוטה להתכווץ באזור האחורי עם השנים ולכן רצוי גם לשים פלטה עליונה בלילה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים