סיכונים לאמייל השן בהורדת הדבק

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/06/2021 | 17:47 | מאת: נת

עשיתי יישור שיניים שקוף . האורטודנט העביר אותי לרופאה שעובדת איתו שתוריד לי את הדבק מהשיניים , היא טענה שהיא משתמשת במיכשור מיוחד שלא מוריד מאימיייל השן , אבל כשהיא הורידה את הדבק היא ביצעה את זה בצורה אגרסיבית שעל הדרך פגעה לי גם בחניכיים שדיממו ונחתכו . 3 שבועות אחרי אחת השיניים שבה הורידו את הברקט עדיין רגישה ובבדיקה אצל רופא התברר שנותרה שכבת אמייל דקה וסנסודיין לא ממש עוזר . גם כשאני שמתי את הקשתיות השקופות לאחר ההורדה של הדבק אז הן לא צמודות לגמרי לשיניים כמו מקודם ויש חופש קצת איפה שהורידו את הדבק , משמע שאכן היא הורידה מהעובי של הזגוגית . השאלה שלי היא האם זה בלתי נמנע כחלק מהטיפול ? ובנוסף עכשיו אני צריך לעשות עוד סיבוב שיפור ולהדביק שוב ברקטים באותן שיניים , משמע שוב להוריד דבק . האם תהליך שכזה יוביל אותי לכך שכל השיינים בהן מדביקים ברקטים יאבדו את האמייל ויהפכו עוד יותר רגישות מאוד למגע ולאוכל קר וחם , רק בגלל הורדת דבק

שלום נת לא אמורה להיות פגיעה באמייל. המקדחים להורדת הדבק מיועדים להוריד ללא פגיעה. סביר שהרגישות תעבור. מריחת משחה עם פלואור כמו סנסודיין או משחה אחרת עם פלואור אמורה לעזור. עם הזמן הרגישות תעבור. תתיעץ עם האורתודונט המטפל מה דעתו על מצב האמייל. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים