יישור שיניים אינוויזיליין ונסיגת חניכיים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

01/05/2021 | 06:49 | מאת: טל

היי דוקטור, אני בת 33, מעוניינת לעבור יישור שיניים. בנוסף, אני סובלת מנסיגת חניכיים. הייתי אצל מומחה והוא אמר לי שבצד שמאל בשיניים התחתונות המצב הוא כבר רפואי ולא אסתטי ורצוי לעבור השתלת חניכיים. השאלה שלי היא מה להתחיל לפני? אני מעדיפה להתחיל עם היישור שיניים ולסיים עם זה, נאמר לי שהתהליך יקח בערך שנה. אך האם הטיפול יכול להזיק לחניכיים בשנה הזאת? האם זה קריטי לטפל בחניכיים לפני ורק אחר כך ביישור שיניים? אשמח לתשובה

שלום טל בשלב ראשון צריך לוודא שאין מחלת חניכיים.לעבור טיפול שיננית ובדיקה אצל מומחה חניכיים. רופא החניכיים צריך להחליט האם יש צורך בהשתלת חניכיים ומה העיתוי. יש מצבים שבהם קודם מזיזים את השיניים ואח"כ עושים השתלת חניכיים ויש מצבים שהסדר הפוך,קודם השתלת חניכיים ואח"כ היישור. במידה ויישור השיניים משפר את עמדת השורש של השן יחסים לעצם התומכת מבצעים בד"כ קודם יישור שיניים. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים