MARPE לטיפול בלסת צרה והפרעות נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

21/04/2021 | 16:20 | מאת: ירין

שלום, רציתי לדעת האם אורתודונטים בישראל משתמשים ב-marpe (miniscrew-assisted rapid palatal expander) לצורך הרחבת הלסת העליונה של מבוגר צעיר (בן 22), להבנתי הטיפול בשיטה החל להיות נפוץ בשנים האחרונות בעיקר בחו"ל (ארה"ב ובאירופה)ובעל סיכויי הצלחה יחסית גבוהים בטווח הגילאים 18-25, למיטב הבנתי עדיין נבדקת ההשפעה של הטיפול על דום נשימה בשינה והיא לא חד משמעית. בכל אופן אני מעוניין לעבור טיפול מהסוג הזה ואינני יודע היכן ומי מבצע בארץ, אשמח להכוונה, בברכה, ירין

שלום ירין כן. הטיפול מבוצע גם בארץ. ישנם רופאים שמבצעים זאת. עליך לברר ולהתקשר לרופאים מומחים. אני יודע שבמחלקה לאורתודונטיה בהדסה עושים זאת. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים