שיניים עליונות מכסות את התחתונות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

20/04/2021 | 17:49 | מאת: עמית

היי, בן 16, מאובחן עם Overbite בינוני. רציתי לדעת, האם כל מקרה שבו קיימת בעיה כזו נגרם מחוסר התאמה בגודל הלסתות, או שלפעמים הלסתות בסדר אבל רק השיניים צריכות תיקון?

שלום עמית over bite מוגדל משמעותו שיש חפיפה גדולה מדי במימד הורטיקלי של החותכות העליונות מעבר לחותכות התחתונות. הבעיה יכולה להיול על רקע דנטלי בלבד, זאת אומרת שרק השיניים העליונות או התחתונות או שגם העליונות וגם התחתונות בקעו יותר מהרצוי. או שהבעיה משולבת גם עם חוסר התאמה במיקום הלסתות, ואז זו בכיה גם של השיניים וגם הלסתות. האורתודונט המומחה שבודק אותך יכול על סמך בדיקה וצילומי רנטגן להגיד לך מה האבחנה של המקרה שלך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים