טיפול משולב 2 שיטות.

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/04/2021 | 02:07 | מאת: בועז

היי, אני בן 28 ועובר כעת טיפול אורתודנטי אצל מומחה ליישור שיניים. הייתה לי לסת עליונה מאוד צרה(יותר מהתחתונה) והרופא השתמש במכשיר הרחבה פנימי וקוביות להרחיב את הלסת העליונה ולתקן מנשך הפוך, נראה שיוצאת תוצאה מאוד יפה ואסתטית. מה שכן, כשבאתי לשים את הקוביות בחלק התחתון בביקור האחרון הרופא התחרט ועמד על דרך טיפול אחרת של קשתית שקופה למטה ליישור כמה השיניים העקומות(סוג אחר של אינויזליין) מעט בשילוב עם גומייה וכפתור שאני משתמש בהם באחת השיניים האחוריות עכשיו בלסת התחתונה. אני קצת בלחץ האמת כי זה די שינה לי את מה שחשבתי שהולך הטיפול להיות, מה שכן הרופא אומר שהלסת התחתונה במצב טוב ושחבל לו להתחיל לשים קוביות ולשנות מיקומים ולסגור רווחים אחר כך (שלא קיימים כעת בלסת הזו). ידוע לי שיש לבצע טיפול בשני הלסתות בכל מצב גם אם המצב של הלסת התחתונה טוב אם כבר מיישרים שיניים. שאלותיי הן- האם בכל זאת יש יתרון לשימוש בסמכים במצב הנוכחי? האם זה גם יכול מאידך לסבך מעט את התהליך שיכול להיות פשוט והרופא צודק ? מרגיש לי שהלסת העליונה נתנה צורה אחרת גם לפנים וגרמה לחלק העליון של הפה להיות רחב יותר(בצורה חיובית) אך התחתונה מעט צרה יותר  האם יש עניין של איזון עם הלסת התחתונה או יכול להיות שהיא כבר עמדה במקום טוב ? (הטוחנות נוגעות אחת בשנייה ויושבות בצורה יחסית טובה ונוחה בפה אך בגלל שהלסת העליונה מעט רחבה יותר זה לא בדיוק אחת מתחת לשנייה העליונות קצת רחבות יותר בסגר, האם זה נורמלי?) תודה על הזמן והתשובה מראש

שלום בועז לפי מה שכתבת אני שלך מבין שמטפל בך מומחה ליישור שיניים. ההסבר שנתן לך נשמע הגיוני בהנחה שהשיניים התחתונות צריכות שינוי קטן. הקשתיות השקופות מאפשרות להזיז רק את אותן שיניים שדורשות תזוזה והשיניים התקינות לא יזוזו באופן לא רצוי. ניתן לשלב את שתי טכניקות הטיפול. השיניים העליונות אמורות להיות רחבות מהשיניים התחתונות. תסתכל בתמונות באינטרנט על איך נראה סגר תקין. בהצלחה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים