סיום טיפול יישור שיניים ללא קיבוע מודבק

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

25/03/2021 | 06:55 | מאת: עומרי

שלום רב, אני בן 18, בקרוב אסיים טיפול יישור שיניים. החלטתי לא לשים קיבוע קבוע שמודבק מאחורי החותכות, אלא רק פלטות נשלפות ללילה מסיבות אישיות. אני צריך להגיד את זה לאורתודנט שמטפל בי בפגישה הבאה, כמובן אתייעץ איתו גם. הבעיה הראשונית שבגללה שמתי גשר הייתה תיקון מנשך עמוק שהצריך אינטרוזיה של החותכות התחתונות (הן היו גם קצת צפופות), ובלסת העליונה הרחיבו לי קצת את קשת השיניים וסגרו לי רווחים. עד כמה אני מסתכן שהשיניים יתעקמו לי בחזרה והמנשך יתעמק? הקיבוע המודבק במצב שלי באמת כזה חשוב? אם אקפיד כל לילה לשים את הפלטות הנשלפות ולא אזלזל בזה, האם הקיבוע המודבק לא יהיה כזה קריטי אם לא אשים אותו? תודה רבה וחג שמח, עומרי

שלום עומרי במקרה שהשיניים היו צפופות הקיבוע עוזר מאוד לשמירה. ללא הקפדה עם הפלטה ללילה אתה צפוי לנסיגה מהתוצאה. אם אתה בחור מאוד אחראי ותקפיד מאוד בהרכבת הפלטה אז ניתן לשמור גם רק עם פלטה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים