שאלה לגבי קיבוע ופלטות לילה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

24/03/2021 | 21:52 | מאת: י ס

הבנתי שאין קונצנזוס בין הרופאים ה- ממליצים על קיבוע ופלטות לילה לשימור תוצאה אחרי טיפול אינויזיליין . חלק מהרופאים ממליצים או על קיבוע למי שלא רוצים לשים פלטות וחלק ממליצים רק על פלטות לילה בגלל הנזק הפוטנציאלי של צבירת חיידקים עם קיבוע . וחלק בכלל שמים גם וגם . השאלה היא במידה ושמים גם וגם . האם ניתן להדביק קיבוע אחרי ששמים פלטות לילה של אינויזיליין , או שמומלץ קודם להדביק קיבוע ואחכ לעשות סריקה מחודשת שתייצר פלטות שמותאמות לשיניים עם הקיבוע בילט אין . כי אם שמים פלטות לילה שמותאמות לשיניים ואחכ מדביקים קיבוע אז הקיבוע יכול להיעקם או להתפרק מהלחץ של הפלטות ?

שלום במידה ורוצים לעשות גם קיבוע וגם פלטות ללילה רצוי לעשות קודם את הקיבוע ואח"כ להכין את הקשתיות ללילה. ניתן תאורטית להחליף את הסדר אבל זה יותר מסובך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים