תיקון קיבוע אחרי למעלה מ 10 שנים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

02/03/2021 | 23:51 | מאת: טל

שלום לפני למעלה מ 15 שנים עשיתי יישור שיניים, לאחריו נותרתי עם קיבוע/חוט מתכת (ספלינט?). לפני מס' ימים ניתק החוט מהשן הקיצונית, כך שהוא פוצע את הלשון. בנוסף לפני מס' שנים קרה דבר דומה בשן בצד השני, פניתי לרופא שיניים אשר חתך את הצד המשוחרר כך שהחוט מודבק על 4 שיניים בלבד (בעצם 3 החל מהשבוע). המרפאה בה ביצעתי את ההליך בזמנו אינה קיימת יותר ולדעתי גם הרופא כבר אינו בין החיים. פניתי לקופת החולים, הפנו אותי למרפאת השיניים של הקופה בעיר שלי, אך שם נמסר לי שהאורתודנט לא מטפל באנשים שלא עברו יישור שיניים אצלו. מעבר לכך איני מכיר, ואני מניח שבצורה פרטית הליך כזה, שאמור להיות פשוט יחסית (לדעתי), עלול להיות יקר. בכל מקרה מדובר רק על הדבקה של חוט מתכת שנועד לקבע מצב קיים של השיניים, לא? מה עושים במצב כזה? למי ניתן לפנות?

שלום טל תחפש רופא שיהיה מוכן לעשות לך קיבוע חדש. בהרבה מקרים רופאים לא רוצים לקחת אחריות על טיפול שמשהו אחר ביצע. לכן הם לא מעוניינים לעשות לך קיבוע חדש. תפנה בכל זאת לכמה מרפאות עד שתמצא את הרופא שיהיה מוכן לבצע זאת. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים